Clash of clans

Clash of clans

Clash of clans is een strategisch multiplayer en singleplayer game en bevat app-in-aankopen.
Gelanceerd: de eerste versie van de game is uitgebracht op: 2 Augustus 2012 het werd ontwikkeld voor het platform iOS en werd aangeboden via de app store van Apple. Eerst werd het spel gelanceerd op 30 september 2013 in Canada en Finland of het spel ook succes zou hebben bij Android en daarna werd het op 7 oktober 2013 wereldwijd uitgebracht voor Android en aangeboden bij Google play.

Gameplay

De speler bouwt gebouwen voor het opslaan van goud en elixer en duister elixer en het trainen van troepen. De speler mijnt het goud en pompt de stof elixir op uit de grond. Maar:je kan ook aangevallen worden door andere spelers dus bouw je verdedigingswerken om je dorp te beschermen. Jij kan ook aanvallen in multiplayer dan val je dus andere spelers aan en als je dan gewonnen hebt krijg je bekers maar als je verliest dan gaan er bekers vanaf.Als je genoeg bekers hebt dan kom je in een divisie en als je gevecht gewonnen dan krijg je bonusbuit doordat je in een divisie zit. Je kan ook singleplayer aanvallen, dan val je de kobolden aan als je dan verloren hebt dat is niet zo erg je verliest geen bekers maar als je wint heb je misschien wel een goeie buit dus het is best handig om de kobolden aan te vallen!

Schild

Als je het spel voor het eerst gedownload hebt dan heb je automatisch een schild van bijvoorbeeld: 4 dagen maar als je aanvalt gaat daar 2, 3 of 4 uur vanaf. Als jij aangevallen wordt en het is 100% dan krijg bijvoorbeeld weer 16 uur schild dus dan word je 16 uur niet meer aangevallen behalve als jijzelf gaat aanvallen gaat daar dus weer 2, 3 of 4 uur vanaf.

Clans

Je kan je aansluiten bij een clan, maar je moet wel eerst je clankasteel bouwen. Clans zijn( meestal) een hechte gemeenschap waarin je kunt chatten met alle leden in de privé chat van de clan en troepen vragen en meedoen met de clanoorlogen. Je kan makkelijk de clan verlaten als je het niet meer leuk vindt. Rangen van een clan:
lid: lid wordt je automatisch als je in een clan gaat
oudste: de leider of co-leider kan je promoveren van lid tot oudste
co-leider:de leider kan je promoveren van oudste tot co-leider dan kan je samen met de leider claninstellingen bijwerken en clanoorlogen starten
de leider: de leider is natuurlijk de leider van de clan die kan iedereen er uit gooien. De co-leider kan de leden en de oudsten er uit gooien.De oudste kan alleen de leden er uit gooien en de lid kan niemand er uit gooien.

De clanoorlogen

De (co) leider kan een clanwar starten je hebt minimaal 10 leden nodig en dan vecht je dus tegen een andere clan met ongeveer hetzelfde level stadhuis.h et is (meestal) een eerlijke clanoorlog. Voorbereidingsdag: je kan je voorbereiden op de clanoorlog alvast troepen trainen en aan je clan troepen vragen, gevechtsdag: je valt iemand aan in de clanoorlog. Hoe werkt het: als je 50% van het dorp verwoest heb krijg je 1 ster, als je het stadhuis kapot heb gemaakt krijg je ook 1 ster en als je alles hebt vernietigd (100%) dan krijg je ook 1 ster dus je kan maximaal 3 sterren halen (dit sterrensysteem telt ook bij normale aanvallen). De clan met de meeste sterren heeft gewonnen. Maar als het gelijk is en niet iedereen is 3 ster aangevallen dan wordt er gekeken naar het percentage en als dat ook gelijk is is het gelijkspel. Vriendschappelijke clanoorlog: de (co)leider kan een andere clan uitdagen (als die clan al een clanoorlog doet kan het niet) hierbij kan je zelf instellen hoelang een voorbereidings en gevechtsdag duurt vanaf:15, 30 ,45 minuten
enzovoort tot het maximale 1 dag, maar de clan wie je hebt uitgedaagd moet het wel accepteren.

De boot,

Na de nieuwe update van Clash of clans heb je nu ook de boot die kan je gratis repareren ( je moet wel stadhuis level 4 hebben), als je op die boot drukt dan krijg je een ontmoeting met een bouwvakker.
Als je dan een soort van tutorial hebt gedaan dan kun je beginnen het is gewoon je tweede dorp, bij je tweede dorp heet je stadhuis niet stadhuis maar bouwerszaal.
je hebt nu ook een dubbel kannon, een verstelbare boogschutterstoren, een duwval, vuurwerk, vermorzelaar, mijn, wachtpost, luchttonnen, mega-mijn, multimortier, plasmaketel en binnenkort reuzenkanon en mega-tesla!